Ponuda Izleta

Pronađite najbolje lokacije za Vas

Grad Split

decor-small-gold.png

Grad Split, kojega često nazivaju "Najljepšim na svijetu", star je preko 1700 godina. Zahvaljujući činjenici da ga je rimski car Dioklecijan odabrao za mjesto gdje će izgraditi svoj ljetnikovac, postao je jedan od najpoznatijih gradova na Mediteranu. Pod zaštitom je UNESCO-a te je upisan u registar Svjetske kulturne baštine. Smjestio se u samom središtu Jadranske obale. Obiluje brojnim kulturnim i povijesnim znamenitostima te zabavnim sadržajima. Noćni život odvija se u brojnim restoranima, klubovima i diskotekama.

Park Prirode Biokovo

decor-small-gold.png

Uspon na vrh Sutvid kreće od mjesta Živogošća Strnj i traje oko 3 i pol sata. Najveći ukras srednjodalmatinske obale i njezin jedini Park Prirode upravo je ova impozantna planina, koju godišnje posjeti oko 50.000 turista. Više od 1.500 metara visoki vrhovi toliko su se približili moru i planinske se litice dižu tako strmo, kao malo gdje u svijetu. Osim osvježenja i ugođaja čiste prirode, Biokovo nudi predivne staze za pješake i bicikliste, ugodna odmorišta, kao i zanimljive ostatke prošlosti. Do vrha vodi Biokovska cesta duga 23 km.

Dubrovnik

decor-small-gold.png

Dubrovnik (lat. Ragusium) je grad na jugu Hrvatske i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Godine 1979. grad Dubrovnik dodan je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Prosperitet grada Dubrovnika oduvijek se temeljio na pomorskoj trgovini. U srednjem vijeku postao je kao Dubrovačka Republika, jedini grad-država na istočnoj obali Jadrana, koji je konkurirao Mletačkoj Republici. Uz svoje bogatstvo i diplomaciju, grad je postigao izvanredan stupanj razvoja, posebno tijekom 15. i 16. stoljeća, kada su i Dubrovačke gradske zidine dobile svoj današnji izgled. Građene su zbog obrane te ih čini sklop utvrda koje okružuju stari dio grada Dubrovnika. Duge su 1940 metara, a visoke do 25 metara. Na četiri strane svijeta, zaštićene su kulama.

Crveno i Modro jezero

decor-small-gold.png

Imotski je grad u Dalmatinskoj zagori, a u njegovoj blizini nastao je pravi geomorfološki fenomen koji čine istinski biser prirode i važne znamenitosti tog kraja: Crveno i Modro jezero. Ova su jezera omiljeno izletište i turista i domaćih ljudi željnih odmora u prirodi. Modro i Crveno jezero, svjetska su rijetkost. Oblik, obujam i boja, a iznad svega način postanka jedinstveni su; jezera su oblikovana u veličanstvenim podzemnim špiljama. Krško Modro jezero jedno je od najljepših hrvatskih jezera do kojeg vode uređene stepenice, što ga čini izrazito pristupačnim za one željne kupanja i šetnje. Modro jezero je omiljeno kupalište, jer se njegova voda odlikuje bistrinom, izrazito plavom bojom, a ljeti ugodnom temperaturom. Razina Modrog jezera tijekom godine varira, pa katkada i potpuno presuši te se tada tradicionalno na njegovom dnu igra nogomet.

Međugorje

decor-small-gold.png

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih svetišta na svijetu. Postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine, nakon čega se počeo razvijati vjerski turizam. Od tada je ovo hercegovačko mjesto, uz Sarajevo, jedno od najposjećenijih turističkih centara BiH, koje godišnje obiđe oko milijun katolika iz cijelog svijeta. Za razliku od svetišta u francuskom Lourdesu, koji je sa svojih šest milijuna turista-vjernika godišnje postao pravi komercijalni raj za domaće ugostitelje, međugorsko svetište još je uvijek zadržalo svoj prvotni šarm, u kojemu hodočasnici nalaze mir u vjeri.